ABN LoodgietersGootsteen ontstoppen

Gootsteen ontstoppen

Verstopte gootsteen: Snel en efficiënt oplossen

Een verstopte gootsteen kan voor veel ongemak en frustratie zorgen in huis. Gelukkig zijn er verschillende manieren om een gootsteen te ontstoppen. In deze tekst geven wij je tips en trucs om snel en effectief je gootsteen te ontstoppen.

bel button

Soorten methodes 

Ten eerste is het belangrijk om te weten wat de oorzaak is van de verstopping. In de meeste gevallen wordt een gootsteen verstopt door vet, olie en voedselresten die zich ophopen in de afvoerleidingen Door het regelmatig schoonmaken van je afvoer kun je deze verstoppingen voorkomen. 

Maar als je al een verstopping hebt, zijn er verschillende manieren om deze te verhelpen. Een veelgebruikte methode is het gebruik van een ontstopper. Dit is een rubberen zuignap die vacuüm zuigt op de afvoer en zo de verstopping losmaakt. Zorg ervoor dat er genoeg water in de gootsteen staat voordat je begint te ontstoppen.

 Een andere methode is het gebruik van een ontstoppingsveer. Dit is een flexibele kabel met een borstel of haak aan het uiteinde. Door de veer door de afvoer te duwen, kun je de verstopping losmaken en verwijderen.

 Als deze methoden niet werken, kun je gebruik maken van chemische ontstoppingsmiddelen. Deze middelen lossen de verstopping op door chemische reacties en zijn verkrijgbaar bij de meeste bouwmarkten. Let wel op: deze middelen kunnen schadelijk zijn voor je gezondheid en het milieu. Gebruik ze daarom altijd volgens de instructies en draag handschoenen en een veiligheidsbril.

 Tot slot is het altijd mogelijk om een loodgieter in te schakelen verstopping te verhelpen. Een loodgieter heeft de juiste apparatuur en kennis omde verstopping snel en effectief te verhelpen.

 

Onze service 

Ons bedrijf staat bekend om onze uitstekende service, snelle respons-tijd en professionele technici. Wij garanderen dat u tevreden zult zijn met onze service en dat uw afvoerprobleem snel en efficiënt wordt opgelost. Bel ons nu voor meer informatie of om direct een afspraak te maken. Laat ons u helpen met uw afvoerproblemen!

Afspraak maken of stel een vraag